Welkom in Nieuw Crooswijk

De stad aantrekkelijker nog maken om in te wonen. Daar werken we in Rotterdam hard aan. Dat doen we voor alle huidige bewoners, voor de oud-Rotterdammers die graag terugkeren én voor de toekomstige ontdekkers van de stad. Kortom, dat doen we voor iedereen die zich thuis wil voelen in Rotterdam.

Meer Rotterdammers zijn tevreden over het wonen in de stad, meer startende gezinnen besluiten te blijven en meer mensen dan ooit hebben belangstelling om naar Rotterdam (terug) te verhuizen. De trend is dat Rotterdammers niet meer naar de randgemeente verhuizen, maar juist in onze stad blijven wonen. Het magazine “ROTTERDAM. DE STAD VAN JE LEVEN” is een eenmalige uitgave van de gemeente Rotterdam en is gemaakt in opdracht van het programma Kansrijke Wijken. In het magazine staat o.a. een interview met Lieselotte van Seventer en Sjoerd Westerveld die in 2013 een nieuwbouwhuis in Nieuw Crooswijk kochten.

Lieselotte van Seventer en Sjoerd Westerveld wonen sinds 2013 in een nieuwbouwhuis in Nieuw Crooswijk, als eerste bewoners van hun huis. Zoon Joris was net geboren, zoon Rowan kwam er twee jaar later bij. Vanuit hun appartement aan de Coolhaven in Delfshaven zochten ze al een tijdje naar een nieuwe woning, vertelt Lieselotte.

“Sinds we hier wonen zijn er elk half jaar wel kinderen geboren, overal hangen vlaggen en ooievaars,”

Lees het magazine “Kansrijke Wijken”