Dat u kunt meedenken over de uitstraling en indeling van de woningen in Huis van Inspiratie, is bekend. Maar wist u dat er ook aan uw interieurwensen wordt gedacht? De interieurexperts van DOEN helpen u graag bij het waarmaken van die wensen. Tijdens de tweede woonworkshop hebben zij laten zien wat er zoal mogelijk is. Mocht u die gemist hebben; Wij stellen hen graag nog even aan u voor.

DOEN is een bureau voor interieurarchitectuur en -advies, gericht op het creëren van een typisch thuisgevoel voor zowel particuliere als zakelijke klanten. Dat thuisgevoel heeft niets te maken met een bepaalde stijl, zo legt interiorexpert Annet van der Zalm van DOEN uit. “Het gaat erom wat bij iemand past. Een interieur moet een ziel hebben, zodat je kunt zien wie er woont of werkt.”

Onderste uit de kan
Doen wat je belooft en de opdrachtgever centraal stellen. Dat vindt DOEN belangrijk, net als het opvangen van het grijze gebied tussen ontwerp en uitvoering. Annet licht toe: “Soms is het voor de bouwende partij lastig of onhaalbaar om de interieurwensen van de opdrachtgever te realiseren. Wij kennen die praktijk, maar begrijpen de opdrachtgever ook. Vanuit dat uitgangspunt halen we het onderste uit de kan voor beide partijen.”

Woonworkshop Huis van Inspiratie
Op de vraag wat DOEN de potentiële kopers van Huis van Inspiratie te bieden heeft, antwoordt Annet: “Tijdens de tweede woonworkshop op 20 februari hebben we laten zien wat op interieurgebied zoal mogelijk is. Zo geven we inzicht in onze visie en werkwijze. Mensen die daadwerkelijk het koopproces ingaan, hebben de mogelijkheid om ons in te schakelen voor interieuradvies en/of -ontwerp.”

Persoonlijk gesprek
“Zo’n advies of ontwerp begint met een persoonlijk gesprek”, vervolgt Annet. “We willen precies weten wie er in het huis wonen en wat hun individuele wensen zijn. Die wensen maken we waar binnen het beoogde budget. De crux zit ‘m vaak in het creëren van een kloppend geheel. De meeste mensen weten vaak wel wat ze mooi vinden, maar vinden het lastig om het totaalplaatje te zien en te realiseren. Daar zijn wij juist goed in.”

Warme jas
Naast de bewoner is ook de architectonische schil bepalend voor het interieurontwerp. Annet: “Bij Huis van Inspiratie hebben de architecten hun gevoel bij de locatie laten spreken. Zij geven een nieuwe dynamiek aan Kralingen/Crooswijk, zonder het bestaande uit te sluiten. Het project voelt als een warme jas, waarmee een brug geslagen wordt tussen verschillende maatschappelijke lagen. Aan dat gevoel gaan we niet voorbij.”

Creëer je eigen sfeer
Heeft Annet nog interieurtips? “Wat we de laatste tijd veel zien, is dat het interieur moet bijdragen aan saamhorigheid: samenzijn in een huiselijke ruimte, waarin men echt tijd voor elkaar heeft. Vaak wordt zo’n sfeer in verband gebracht met een kookeiland, maar niets in minder waar! Mijn tip is dan ook om af te stappen van dergelijke onterechte stelregels, maar een sfeer te creëren die aansluit op je leefstijl, gezinsstructuur of bedrijfscultuur. Daar helpen wij graag bij.”